III. İzmir Yeni Müzik Günleri

İlki 2019 yılında Yaşar Üniversitesi ve Goethe Enstitüsü-İzmir işbirliği, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Ernst Reuter Girişimi, ve IKSEV desteği ile gerçekleşen İzmir Yeni Müzik Günleri’nin üçüncüsü bu yıl 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde AASSM küçük salonda gerçekleşiyor. Dört konser ve üç seminere ev sahipliği yapacak olan etkinlik 24 Mayıs günü saat 18:30 da Timuçin Şahin ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan RCE: “Re-Calibrated Conduction Ensemble of Timuçin Şahin” konseri ile açılıyor. Saat 20:00 da Almanya’dan Ensemble Hand Werk’in konseri ile devam edecek olan festivalde genç Türk besteci Mert Moralı’nın festival için yazdığı Ballad for the Risk Class II isimli eserinin dünya prömiyeri topluluk tarafından yapılacak. Festivalin ikinci gününde saat 18:30 da keman sanatçısı Winnie Huang ve trombon sanatçısı Kevin Toksöz Fairbairn günümüz müziğinin yeni eserlerini seslendirecek ve Yaşar Üniversitesi mezunu besteci Dilay Doğanay’ın kendileri için yazdığı Solipsist Relations isimli eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Festival Kürşad Terci, Pınar Dinçer, Başar Can Kıvrak, Öncü Uçar, ve Anıl Gelenler’den oluşan Yaşar Üniversitesi Yeni Müzik Topluluğu’nun konseri ile sona eriyor. Konserin son eseri bu yıl 100. yaşını kutladığımız Türkiye’de günümüz müziğinin öncüsü olan İlhan Usmanbaş’ın 1961 yılında yazdığı Viyola ve Piyano için başlıklı eseri seslendirilecek olup sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

SANAT ve TASARIM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI